Vi har bara rena bär i påsen!

Vi tar ansvar för bären hela vägen från skogen till butikens frys. Det innebär att på samma sätt som vi bryr oss om varje enskilt bär, månar vi om varje enskild person som arbetar för oss. Allt för att du ska få njuta av fantastiska smaker från fjäll och skog. Läs om vårt CSR-arbete »

 


Polarica rätar ut frågetecken angående frysta bär

Med anledning av Smittskyddsinstitutets tillfälliga rekommendation gällande frysta bär finns här kommentarer och svar från Livsmedelsverket, Smittskyddsinstitutet och Polarica.Här är alla vinnarna!

Vi har fått fantastiskt många bidrag till Sveriges bärigaste fototävling. Tio bidrag blev favoriter hos våra webbesökare och bland dessa hade juryn ett svårt arbete – att kora en värdig vinnare!


 

1:a pris

Går till Nadja Sandström med bilden på Emanuel. 

Vinnare

Så här skrev Nadja själv om bilden: Här är Emanuel efter en härlig, solig dag i blåbärsskogen. Det var inte så många blåbär som hamnade i hinken, som synes...

Och naturligtvis hade juryn svårt att motstå det fantastiska blåbärsleendet. Vi gratulerar Nadja och Emanuel som vinner en äventyrshelg för fyra personer på Granö Beckasin, värde 17 300 kr. Ett stort grattis till förstapriset!


2-5:e pris

värdecheck Polarica 200 kr

 

 
Plats 2-5 Plats 2-5


Lena Johansson
Min dotter då två år gammal i blåbärskogen en ljuvlig sommardag för många år sen. Hon plockade blåbär och åt och åt och slängde sig ner bland blåbärsriset och bara var lycklig.

 


Nina Torlén Simberg
Blåbärspannkakor är en storfavorit. Man kan ta bären frysta direkt från Polaricaförpackningen och blanda i smeten. Storfavorit!

 

Plats 2-5
Plats 2-5


Kristina Harneryd
Sista dagarna innan inskolningen på dagis hösten 2011. Min dotter Elin och jag begav oss ut i blåbärsskogen. Mammas tanke var att plocka till en paj men det blev inga blåbär kvar. Dom gick åt på en gång.


Thomas Åberg
Flicka i skogen på blåbärssafari. En och annan hamnade i munnen.

 

 

6-10:e pris

värdecheck Polarica 100 kr.
 
Plats 6-10
Plats 6-10


Ulrika Lindström
Josefine plockar solvarma jordgubbar i Skråmträsk.


Emelie Pippi Lotta Larsson
Emelie har hittat ett fint hjortronställe.

 

Plats 6-10
Plats 6-10


Elisabeth Rutström
Sonen Arvid är med på hjortronmyren. Han var så fokuserad på de goda bären att han inte ens märkte de myggor som störde oss övriga...


Anna Nilsson
Gott med blåbär och hallon! Kul att kladda lite med också, ger mamma mer att städa!

 

Plats 6-10


Emily Man Chen
4 månader firas med fruktpuré.

 

 


Bärutmaningen!

Som en av Sveriges största leverantör av bär vet vi att det händer en och annan ”olycka” med bärfläckar på kläder. Nu är vi bra på bär och mindre bra på tvättmedel... Därför utmanar vi alla Sveriges ledande leverantörer av ekologiska och miljövänliga tvättmedel – kan ni få bort bärfläckarna?


 

Så tar du bort svåra fläckar

Okej, det är inte helt helt skoj att få bärfläckar på favorittröjan. Här bjuder vi på ett ekologiskt husmorstips (eller hushentips om man vill vara korrekt).

  1. Koka upp ekologisk mjölk
  2. Blöt upp den del av plagget där fläcken sitter i mjölken och låt dra ca 10-15 minuter. Eventuellt behöver det upprepas om det är en stor fläck.
  3. Tvätta och fläcken är borta.

Hur gör man med fläcken på soffan, fåtöljen eller mattan då? Strö bakpulver på fläcken, gnugga försiktigt med en fuktig tygbit och fläcken går bort.

På känsliga ytor, prova först på ett mindre område. Polarica tar inte ansvar för att dessa metoder fungerar. Men om inget annat fungerar så kan det ju vara värt ett försök.

Så tar du bort svåra fläckar